Organizm człowieka funkcjonuje dzięki dostarczonej codziennie z pożywieniem określonej porcji energii, składników odżywczych i witamin. Największy ich udział w naszej diecie powinny stanowić produkty pochodzenia zbożowego, głównie pieczywo. Szczególnie polecany jest chleb żytni, który jest smacznym i wartościowym źródłem makro- i mikroskładników. Warto go więc na stałe wprowadzić do swojego jadłospisu. W piątek, 29 listopada, Dzieci zaangażowane w projekt „Chcemy dobrze wyrosnąć” zorganizowały degustację chleba żytniego dla Uczniów klas 1-3. Dzień wcześniej Gosia, Adaś i Igor upiekli kilka bochenków tego zdrowego i pożywnego pokarmu. Radość z dzielenia się, częstowania oraz ze wspólnego spożywania dobrego chleba była ogromna. Cieszymy się, że proste, domowe i zdrowe pieczywo smakuje naszym Uczniom. Galeria zdjęć